Az idei évtől kicsit vagy inkább nagyon átalakított UP bajnokság lebonyolítására nagyon kíváncsiak vagyunk. A 6 csapatos alapszakaszba viszont nem nagyon fér bele egy-egy rossz meccs mert ha valaki a végelszámolásnál szépen akar szerepelni, annak már az elején is helyt kell állnia. Kicsit ezért is izgalmas volt az idei bajnoki rajt. Az is furcsa volt, hogy olyan csapatokkal játszhatunk majd, akikkel mostanában nem játszottunk.

Az első fordulóban Maglódra látogattunk és nem kezdődött jól a mérkőzés. A védelmünk nem állt a helyzet magaslatán és szerencsén múlt, hogy már a 2. percben nem kerültünk hátrányban. Ami viszont nem jött össze akkor az összejött a hazaiaknak a 22 percben. Talán kicsit szerencsésen, de jogosan kaptunk egy büntetőt, amivel sikerült egyenlíteni. Még a félidő vége előtt egy szép hazai támadás révén egy gólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A 2. félidőben már stabilabb volt a játékunk és jött a nagy fordulat a félidő közepén és 2 perc alatt sikerült megfordítani a mérkőzés állását. A végén nagyon nyomtak a hazaiak, de a védelem ekkor már stabilan állta a csatát és sikerült győzelemmel zárni az első fordulót.

A mérkőzés végén a hazai csapat megvendégelte fiainkat egy – egy gyrosszal, amit ezúton is köszönünk!

A folytatásban ettől jobb játékra lesz szükség, de bízunk a fiúkban!

Maglód TC – Sülysápi Gyerekfoci: 2-3 gól: Szabó G., Ferencz P., Farkas Bálint

(F.Zs.)