Elmaradt pár mérkőzés beszámolója, de ezt most ebben a cikkben pótolni fogjuk. A felsőházban olyan ellenfelekkel sorsoltak össze minket, akik az alapszakaszban első vagy második helyen végeztek a csoportjukban, így számítottunk rá, hogy nem lesz olyan könnyű, mint az alapszakasz volt. Annyira szoros volt a csoport, hogy az utolsó fordulóban dőlt csak el, melyik csapat végez a felsőház első helyén. Jöjjenek a mérkőzések időrendi sorrendben!

2021.10.16. 10:00
Sülysápi Gyerekfoci Egyesület – Ferihegy Vecsés II 4:3 (3:0)
Gólszerzők: Pail A. Cs. (2), Mészáros Cs., Lénárt L.

A mérkőzést nagyon jól kezdtük, hiszen már a 13. percben büntetőhöz jutottunk, amit csapatkapitányunk, Mészáros Csaba sikeresen értékesített is. Ezt a jó kezdést sikerült igen sokáig tartani a meccs folyamán, és magabiztosan sikerült értékesíteni a helyzeteinket egészen a 52. percig, amikor is megszereztük a 4. találatunkat. Ezután sajnos jött egy rövidzárlat a csapat részéről, visszavettünk az iramból, és olyan egyéni hibákat vétettünk, amiknek köszönhetően a vendégek felzárkóztak 1 gólos hátrányra, így a vége elég szoros lett, de szerencsére sikerült megőrizni előnyünket a végső sípszóig.

2021.10.27. 17:00
UFC Gyömrő – Sülysápi Gyerekfoci Egyesület 10:7 (5:5)
Gólszerzők: Orbán I. (6), Mácsik Cs.

A felsőház 2. fordulójában Gyömrőre látogattunk el. Nagyon jól elkaptuk a fonalat a kezdésnél, hiszen már 3-0-ra vezettünk a 10. percben. Csak úgy potyogtak a gólok ezen a napon, igen fordulatos mérkőzésnek lehettünk tanúi. Csapatkapitányunk hiányát és a védelem óriási hibáit egy nagyszerű támadó játéknak és egy kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően egy darabig tudtuk ellensúlyozni, de végül sajnos a hazaiak felülkerekedtek rajtunk, így joggal tartották a 3 pontot otthon.

2021.10.29. 09:30
Sülysápi Gyerekfoci Egyesület – Dabas-Gyón FC 6:3 (3:2)
Gólszerzők: Orbán I. (3), Mészáros Cs., Földi N., öngól

Ezen a mérkőzésen nem játszottunk olyan jól, de szerencsére a csapat egy szoros első félidő után összeszedte magát, és a második játékrészben már biztossá tette a győzelmet. Srácaink azt hitték, hogy mivel a csapat csere nélkül jött el, így ez könnyű lesz, de mint mindig: számunkra ezek a legnehezebbek. Szerencsére még időben észhez kaptunk, és az utóbbi vereségünket egy győzelem követte.

2021.11.06. 11:00
Kistarcsai VSC – Sülysápi Gyerekfoci Egyesület 1:4 (0:4)
Gólszerzők: Mészáros Cs. (3), Földi N.

Csapatkapitányunk teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen mester hármast szerzett, és már az első félidőben eldöntöttük a felsőház utolsó előtti fordulójának a sorsát. A második játékrész viszont sajnos már nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Egy értékelhető támadás vezetésén kívül nem igazán volt más momentumunk. Szerencsénkre ezt az ellenfél csak 1 góllal büntette, így izgatottan várhattuk, miket játszanak ebben a fordulóban a riválisaink. Aranyszarvas otthon kikapott a Vecséstől, így ők is elszenvedték első vereségüket a felsőházban. Ennek köszönhetően teljesen nyitottá vált a felsőház bajnoki címe a csoport első négy helyezettjének számára. A Gyömrőnek és a Vecsésnek 7, az Aranyszarvasnak 6 és egy mérkőzéssel kevesebb, míg nekünk 9 pontunk volt. Ha a Gyömrő és a Vecsés győz az utolsó mérkőzésükön, és mi kikapunk vagy döntetlent játszunk, akkor mi végzünk a csoport 4. helyén gólarányunknak köszönhetően, és persze ha az Aranyszarvas az elhalasztott mérkőzésén győz, akkor ők lesznek az elsők. Így kötelező volt a győzelem az Aranyszarvas ellen.

2021.11.13. 10:00
Sülysápi Gyerekfoci Egyesület – Aranyszarvas SE 7:1 (4:0)
Gólszerzők: Orbán I. (3), Illés Cs., Mészáros Cs., Gulyás T., Lilik B.

Az időjárás miatt a pálya talaja nem a legjobb volt. Ehhez mi szerencsére tudtunk alkalmazkodni és végig harcosan, magabiztosan irányítottunk a mérkőzésen. Az ellenfél nem tudta a saját játékát játszani, és ez nagyon megzavarta őket, amit mi ki is használtunk. Nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a csapat minden egyes tagja. Válent Viktor kapusunk 2 hatalmas ziccert is védett a meghatározó pillanatban, Mácsik Csongor mentése mellett sem mehetünk el szó nélkül, de az egész védelmet ki kell emelni, mert tapsot érdemlően teljesítettek, hiszen csak ők 3 gólt szereztek. (Mészáros Csaba, Gulyás Tibor, Illés Csaba). Támadó játékunkra se lehetett panasz, mert a gólfelelősünk a társak passzait sikeresen gólra tudta váltani. Minimális hibákkal tarkított kiváló játékunknak köszönhetően az alapszakasz után a felsőházban is megszereztük az első helyet, így tavasszal biztosan a Pest megyei I. osztályban indulhatunk az U16-os korosztályban.

A hátralévő időszakban a futsal veszi a főszerepet, ahol a 2007-es és 2008-as születésűek az U15-ös, míg a 2006-osok az U17-es pontvadászatban folytatják tovább a küzdelmeket.

Gratulálunk, fiúk, az első helyhez! Csak így tovább! Hajrá, SGYE!
/Képről hiányzik: Győző-Molnár Bence, Kovács Kristóf, Patonai Jordán és Szabó Nimród/


Bugyi Gábor: – Igazán büszkék lehetünk a fiúkra, hiszen az alapszakasz után a felsőházban is első helyen sikerült végezni. Hozzá kell, tenni ez a szerencsének is köszönhető, hiszen ha az utolsó előtti fordulóban nem kap ki az Aranyszarvas, akkor hiába győzünk ellenük hazai pályán, akkor 2. helyen végzünk a gólarányunk miatt. A fő célunk az első osztályba való bejutás volt, amit sikerült teljesíteni. Reméljük, ott is jobbnál jobb mérkőzéseket játszhatunk a fejlődés érdekében. Dolgozunk tovább, most jön egy kis futsal, amit már nagyon vártak a srácok. Remélem, jó meccseket játszhatunk majd teremben is. Nagyon sok sikert kívánok a többi csapatnak is!

(B.G.)