Május 5-én Nagykovácsiba látogattunk. A jó erőkből álló ellenfél ellen küzdelmes, de sportszerű mérkőzésen sikerült megszerezni a 3 pontot. Mindkét csapat bátor támadójátékot mutatva küzdött a győzelemért. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtunk, amely meghozta az eredményét, egy jogosan megítélt büntetőt értékesítve miénk lett a győzelem.

Nagykovácsi USE  –  Sülysápi GyE     1 – 2  Gl: Simon  ill  Demcsák (2)

Május 15-én Százhalombattán játszottunk. Magabiztos játékkal szerezte meg a csapat a 3 pontot. A mérkőzést végig irányítva, jobb összpontosítással nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, hiszen az ellenfélnek alig akadt helyzete.

Százhalombattai VUK SE  –  Sülysápi GyE   1 – 3  Gl: Forintos  ill  Demcsák, Lakatos, Dósa

Május 22-én a Vác-Deákvár csapatát fogadtuk. A mérkőzés 8. percében megszereztük vezetést, amelyet az ellenfél a 12.percben egalizált.  Továbbra is nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de újabb gól már nem született az I. félidőben. A 2. félidőben aztán beindult a henger és 4 góllal terheltük meg az ellenfél hálóját, cserékkel frissített az edzőnk és a fáradó ellenfél már nem tudott lépést tartani a helyenként szép játékot mutató fiúkkal. A csapat megérdemelt győzelmet aratott, és továbbra is nyílt a verseny az első 3 csapat között.

Sülysápi GyE – Vác-Deákvár SE    5 – 1    Gl: Farkas Balázs (3), Szabó, Demcsák ill Kiss

Május 29-én igazi szomszédvár rangadóra került sor a Gyömrő ellen, hazai pályán. A fiúkat fűtötte a visszavágás a legutóbbi vereségért. Ennek megfelelően is játszottak a mérkőzés kezdetétől fogva. Sajnos azonban megint előjött a helyzetkihasználásunk gyatrasága, így az ellenfél kihasználta az adódó lehetőséget és 1 gólos vezetésükkel vonultunk pihenőre. A 2. félidőben még nagyobb sebességre kapcsolt csapatunk és kétséget nem hagyva 3 góllal válaszolt (még egy kihagyott büntető is belefért), megszerezve a 3 pontot. Ezzel a győzelemmel lépéselőnybe kerültünk a végső helyezést illetően, a Gyömrővel szemben. Utolsó hazai mérkőzés lévén a már megszokott csapatnak és néhány támogatónak köszönhetően egy ízletes füstölt csülkös bableves (amiből természetesen az ellenfélnek is jutott) és finom pogácsa várta a fiúkat a 90 perc után, amelyet jóízűen fogyasztottak el.

Sülysápi GyE – UFC Gyömrő    3 – 1    Gl: Gáspár, Lakatos, Bíró ill Horváth

Június 5-én Tökölön zártuk volna a bajnokságot, de az ellenfél lemondta a mérkőzést, így játék nélkül szereztük meg a 3 pontot. A csapat a 2. helyen végzett a megyei I. osztályú U17-es bajnokság 2020-21-es kiírásában, úgy, hogy a tavaszi szezont veretlenül hozták a srácok.

Tököl VSK  –   Sülysápi GyE   0 – 3   

A szezon zárását követően jöjjön egy rövid összefoglaló értékelés. Már az előzetes nevezés során látható volt, hogy egy színvonalas bajnokság várható az I. osztályban. Az előző évi pandémia miatti csonka bajnokság csoportjainak meghatározó csapatait találtuk a nevezők között. A csapat számára nem volt meghatározott célkitűzés, de elvárás volt, hogy minden mérkőzésen a legjobb tudásuk szerint küzdjenek. Mutassák meg, hogy az együtt töltött évek és az elvégzett edzésmunka meghozza a gyümölcsét. Mindenki adjon ki magából mindent a mérkőzéseken és akkor nyugodt szívvel vonulhatnak le a pályáról a 90 percet követően. Ez a mérkőzések többségén meg is valósult. Természetesen akadtak hibák is a bajnokság során. A legszembetűnőbb, hogy időnként a helyzet kihasználás kritikán aluli. Így a következő felkészülési időszakban adott a feladat az edző és a csapat számára. Mivel a sportban sincs „Ha”, így azzal nem is foglalkozunk, hogy mi lett volna, ha. Ami viszont van, egy CSAPAT, amelyik egy több azonos képességű ellenfelet felvonultató bajnokságban lett ezüstérmes. Egy csapat, akik még néhány évet hasonló összetételben együtt játszhatnak és fejlődhetnek, megmutatva ezzel, hogy Sülysápon továbbra is biztosítva van az utánpótlás labdarúgás terén. Következik a nyári szünet, amely során mindenkinek jó pihenést kívánunk, hogy az új szezont feltöltődve kezdhessük meg.

(S.G.)