Jubileumi egészen pontos a X. Gól-Szóró Kupa megrendezése volt Egyesületünk életében a legnagyobb feladat idén augusztusban. Az elmúlt 10 illetve 11 évben sok minden történt ezeken a tornákon. Mint sok fesztiválnak nekünk is volt egy 0. napunk, azaz az első nyári tornánk még a finnekkel volt, és utána jött egy lelkes apukánk ötlete, hogy legyen Gól-Szóró a kupa neve és onnan számítjuk a sorozatunkat. Sokan így nem is tudják, hogy első sorban a fő támogatónk a sülysápi Szóró Öntöde miatt lett ez a neve az utánpótlás korosztályokat felsorakoztató tornának.

Az elmúlt 10-11 évben volt 40 fokos meleg és süvítő hideg szél is, volt pandémia és egyéb segítő és hátráltató tényező. Volt idén is sok új arc és sok régi is és vannak sokan olyanok is akik jelen voltak életünkben de már többet nem lesznek velünk. Ezúton is búcsúzunk Sebes bácsitól!

Az időjárás idén is nagy gondolkodtatóba tartott minket, hogy mitévők legyünk. Míg pénteken nagy meleg volt addig szombaton rengeteg eső esett. Volt is jó pár hívás a csapatoktól, hogy jöjjenek-e vagy nem. Végül is csak egy csapat jelezte, hogy ilyen időben nem játszik ( ezt is megértjük ). Az idei torna azért abban emlékezetes marad, hogy a 2014-es korosztályban az érmes helyosztókat az idő miatt nem tudtuk lejátszani, így megosztott 1 és 3. helyezettet hídtettünk.

Vasárnapra azért megkegyelmezett az időjárás nekünk és a legkisebbeket nyugodtan pályára engedhettük, mert kitisztult a felhőzet és eső már nem esett.

Nem megunva idén is köszönetet mondunk a segítő szülőknek a fő támogatónknak a Szóró Öntödének és persze Szőke Attila barátunknak, aki ismét végig kísért bennünket, sőt idén már az építkezésnél is jelen volt és dokumentálta a dolgokat.

Az ő fotói az alábbi linkeken nézhetők meg:

X. Gól – Szóró Kupa fényképei az alábbi linkeken tekinthetők meg. Köszönjük Attila Szőke

1. nap péntek https://photos.app.goo.gl/rvSerzsd37U5rA4K8

2. nap szombathttps://photos.app.goo.gl/nsS3PVAuLk1YaawH6

3. nap vasárnaphttps://photos.app.goo.gl/zdWS9v3NostKS9k3A

Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek a dobogós csapatok:

2004: 1. Sülysáp, 2. RKSK, 3. Újpesti Haladás

2007: 1. Hatvan, 2. Sárbogárd, 3. Mészöly

2009: 1. Mészöly, 2. Szolnok kék, 3. Szolnok fehér

2011: 1. Carvalho, 2. Szolnok, 3. Őrmező

2012: 1. BVSC, 2. Mészöly, 3. Monor

2013: 1. Monor, 2. Gloriett, 3. Carvalho

2014: 1. Monor és Gloriett 3. RAFC és Szolnok

2015: 1. Veresegyház, 2. Göd, 3. Jászfényszaru

Összesen 51 csapat vett részt a tornánkon!